It is currently Tue Oct 16, 2018 4:32 pm

rSAP for Android Forum

Support forum for Android rSAP App

ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Post here for unlisted phone models
 
Posts: 4
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:55 pm

ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Post by Firefly » Mon Oct 31, 2016 2:02 pm

Hello!

My recently purchased ZTE Axon 7 (Snapdragon 820) has problems with the installation of the rSAP App.

The phone is rooted and the installation of the system files worked fine.

Unfortunately the verification of the installation is showing to errors (X):

"Installierte Systemdateien: OK"
"Socket Verbindung (X)"
"SIM Verbindung (X)"

What is going wrong here?

I already purchased the full version of the App...

 
Posts: 4085
Joined: Wed Mar 23, 2011 4:12 pm

Re: ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Post by admin » Mon Oct 31, 2016 2:20 pm

Does it show some additional information, like "qmi_error = QMI_ERR_ACCESS_DENIED"?

 
Posts: 4
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:55 pm

Re: ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Post by Firefly » Mon Oct 31, 2016 3:29 pm

After trying the different installation methods (MK II, MKIII), "Socket Verbindung" now has a checkmark, "SIM Verbindung" is showing the following error:

"Parameter 'StatusChange' hat nicht den Wert 'CardReset'"
qmi_error = QMI_ERR_ACCESS_DENIED

 
Posts: 4
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:55 pm

Re: ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Post by Firefly » Mon Oct 31, 2016 3:46 pm

Just tried the "factory test mode" for installation but no change...

 
Posts: 4085
Joined: Wed Mar 23, 2011 4:12 pm

Re: ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Post by admin » Mon Oct 31, 2016 6:46 pm

The installer app asked you to enable test mode and still couldn't fix the access problem after a reboot? Did you run the installer app after the reboot? Did the app recognize that the test mode is already active?

There are a few phones (e.g. OnePlus 2 and 3) where it is currently not possible to solve the access problem, maybe yours is one of these phones.

 
Posts: 4
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:55 pm

Re: ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Post by Firefly » Mon Oct 31, 2016 8:24 pm

This is exactly what is happening. The Factory Test Mode is enabled, the phone recognizes it after a reboot but it doesn't change anything.

Is there a chance that the problem will be solved?

 
Posts: 4085
Joined: Wed Mar 23, 2011 4:12 pm

Re: ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Post by admin » Wed Nov 02, 2016 8:21 am

Just to make sure how it's supposed to work:

The installer app installs the system files and checks the connection. This fails because of "access denied". The installer app tries to fix that, this also fails, and the app shows a button to enable the test mode and reboot the phone.

After reboot restart the installer app. Now there are two possibilities: the "access denied" is fixed and you are requested to disable the test mode and reboot, or the app retries SIM access, fails again and again prompts you to enable test mode. If the second happens, there is currently no way to enable rSAP.


Return to Unlisted Phones

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests