Page 1 of 1

ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Posted: Mon Oct 31, 2016 2:02 pm
by Firefly
Hello!

My recently purchased ZTE Axon 7 (Snapdragon 820) has problems with the installation of the rSAP App.

The phone is rooted and the installation of the system files worked fine.

Unfortunately the verification of the installation is showing to errors (X):

"Installierte Systemdateien: OK"
"Socket Verbindung (X)"
"SIM Verbindung (X)"

What is going wrong here?

I already purchased the full version of the App...

Re: ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Posted: Mon Oct 31, 2016 2:20 pm
by admin
Does it show some additional information, like "qmi_error = QMI_ERR_ACCESS_DENIED"?

Re: ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Posted: Mon Oct 31, 2016 3:29 pm
by Firefly
After trying the different installation methods (MK II, MKIII), "Socket Verbindung" now has a checkmark, "SIM Verbindung" is showing the following error:

"Parameter 'StatusChange' hat nicht den Wert 'CardReset'"
qmi_error = QMI_ERR_ACCESS_DENIED

Re: ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Posted: Mon Oct 31, 2016 3:46 pm
by Firefly
Just tried the "factory test mode" for installation but no change...

Re: ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Posted: Mon Oct 31, 2016 6:46 pm
by admin
The installer app asked you to enable test mode and still couldn't fix the access problem after a reboot? Did you run the installer app after the reboot? Did the app recognize that the test mode is already active?

There are a few phones (e.g. OnePlus 2 and 3) where it is currently not possible to solve the access problem, maybe yours is one of these phones.

Re: ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Posted: Mon Oct 31, 2016 8:24 pm
by Firefly
This is exactly what is happening. The Factory Test Mode is enabled, the phone recognizes it after a reboot but it doesn't change anything.

Is there a chance that the problem will be solved?

Re: ZTE Axon 7 with Bluetooth SIM Access Profile App

Posted: Wed Nov 02, 2016 8:21 am
by admin
Just to make sure how it's supposed to work:

The installer app installs the system files and checks the connection. This fails because of "access denied". The installer app tries to fix that, this also fails, and the app shows a button to enable the test mode and reboot the phone.

After reboot restart the installer app. Now there are two possibilities: the "access denied" is fixed and you are requested to disable the test mode and reboot, or the app retries SIM access, fails again and again prompts you to enable test mode. If the second happens, there is currently no way to enable rSAP.