It is currently Sun Nov 19, 2017 7:56 pm

rSAP for Android Forum

Support forum for Android rSAP App

Samsung GT-S7710 connection problem

Discussions about rSAP installation
 
Posts: 34
Joined: Fri Nov 15, 2013 1:57 pm

Re: Samsung GT-S7710 connection problem

Post by noogi » Mon Nov 18, 2013 1:00 pm

Will try to replace SIM card in this week.

edit 2013-11-22:
SIM replaced, will test it soon.

 
Posts: 34
Joined: Fri Nov 15, 2013 1:57 pm

Re: Samsung GT-S7710 connection problem

Post by noogi » Fri Nov 22, 2013 5:25 pm

After SIM Card replace, all seems to be working good.

Thanks Martin for help and great application!

p.s. Should I still use Force GSM plugin?

best regards

 
Posts: 4038
Joined: Wed Mar 23, 2011 4:12 pm

Re: Samsung GT-S7710 connection problem

Post by admin » Fri Nov 22, 2013 8:05 pm

Simply try if it works without, I guess it will. Uninstall the plugin in Android app settings.

 
Posts: 34
Joined: Fri Nov 15, 2013 1:57 pm

Re: Samsung GT-S7710 connection problem

Post by noogi » Fri Nov 22, 2013 9:11 pm

Uninstaled - no problem with connection.

Thanks again.

 
Posts: 34
Joined: Fri Nov 15, 2013 1:57 pm

Re: Samsung GT-S7710 connection problem

Post by noogi » Mon Dec 09, 2013 8:13 pm

Martin, look at the log that I already send You.
What could be the cause of periodic disconnection phone and car premium GSM module.
When car shows me info "phone disconnected" there is no problem with manual reconnection.

Is there something I should enable in configuration?

regards

 
Posts: 4038
Joined: Wed Mar 23, 2011 4:12 pm

Re: Samsung GT-S7710 connection problem

Post by admin » Thu Dec 12, 2013 8:32 am

This looks like the power save issue (see http://www.android-rsap.com/faq.html). Try activating the wake lock option.

 
Posts: 34
Joined: Fri Nov 15, 2013 1:57 pm

Re: Samsung GT-S7710 connection problem

Post by noogi » Thu Dec 12, 2013 12:59 pm

admin wrote:This looks like the power save issue (see http://www.android-rsap.com/faq.html). Try activating the wake lock option.


Thank You!

 
Posts: 34
Joined: Fri Nov 15, 2013 1:57 pm

Re: Samsung GT-S7710 connection problem

Post by noogi » Thu Dec 19, 2013 10:30 am

It happened again, though "Wake lock" and "Keep active" enabled.
Maybe bad rooting? - my phone from time to time looses connection with SIM Card ("No SIM error") and then restart helps ...

 
Posts: 4038
Joined: Wed Mar 23, 2011 4:12 pm

Re: Samsung GT-S7710 connection problem

Post by admin » Thu Dec 19, 2013 10:41 am

I don't think there is something like "bad rooting". My rSAP app needs root only for the installation of the system files. This either works or not, it cannot work "a little". For the app itself you may deny root access.

But if your phone has problems accessing the SIM card in normal mode it may of course also have these problems in rSAP mode. Maybe a new card helps?

 
Posts: 34
Joined: Fri Nov 15, 2013 1:57 pm

Re: Samsung GT-S7710 connection problem

Post by noogi » Thu Dec 19, 2013 2:01 pm

This is already replaced SIM, broken again? or maybe something with the phone?
Hard to check, NO SIM error sometimes occurs once in two weeks and sometimes twice in a day...

regards

PreviousNext

Return to Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest