Xperia Z2

Discussions about running the rSAP app on Sony Xperia phones
spoily
Posts:5
Joined:Mon Aug 25, 2014 8:09 am
Re: Xperia Z2

Post by spoily » Mon Aug 25, 2014 8:13 am

I have a Z2 with root, but the app still does not work with my car. The installation caused no problems. In SIM status is always just normal phone function. My last HTC ONE X ran without problems with this app.

What else can I do, it would like to have.

greeting
Spoily

admin
Site Admin
Posts:4139
Joined:Wed Mar 23, 2011 4:12 pm

Re: Xperia Z2

Post by admin » Mon Aug 25, 2014 1:27 pm

If the state doesn't change, then the car does not try to connect. Can you manually switch between Handsfree and rSAP in your car? Maybe it connects only for a very short time? What does the SIM test in my app show?

spoily
Posts:5
Joined:Mon Aug 25, 2014 8:09 am

Re: Xperia Z2

Post by spoily » Tue Aug 26, 2014 7:58 am

If the state doesn't change, then the car does not try to connect.
I do not understand.

Can you manually switch between Handsfree and rSAP in your car?
yes, I can, but only during a call. Could not I try.

Maybe it connects only for a very short time?
Not that I would have seen it. The display of the car is about rSAP connection: Premium next to the Bluetooth icon.

What does the SIM test in my app show?
It displays this message:
CONNECT_REQ
parameters'StatusChange' hat nicht den Wert `Card reset`

A red X is before

Hope you can help me. Already have the Paring deleted on both sides and re-paired. Unfortunately, without success.

BigladUK
Posts:16
Joined:Thu Apr 28, 2011 4:32 pm

Re: Xperia Z2

Post by BigladUK » Tue Aug 26, 2014 8:21 am

You are pairing from the car side right ? Having the car search for the phone ?

I was running a z2 (rooted) and it was working perfectly in sap mode with this app

Si

spoily
Posts:5
Joined:Mon Aug 25, 2014 8:09 am

Re: Xperia Z2

Post by spoily » Tue Aug 26, 2014 9:14 am

that's right. should I start the search from the phone?

Have after buying the app also changed the sim. could perhaps be the reason?

admin
Site Admin
Posts:4139
Joined:Wed Mar 23, 2011 4:12 pm

Re: Xperia Z2

Post by admin » Tue Aug 26, 2014 1:33 pm

spoily wrote:that's right. should I start the search from the phone?
You seem to have a VW "Premium", there you search the phone from the car. I don't think it's possible the other way around.

It looks like a recent Z2 firmware update may also have switched off rSAP support in the radio software, like it already happened to the Nexus 5. To check that please run the installer and trial version from here: viewtopic.php?f=12&t=1379#p8273. It shows some more info in the SIM test.

spoily
Posts:5
Joined:Mon Aug 25, 2014 8:09 am

Re: Xperia Z2

Post by spoily » Tue Aug 26, 2014 9:21 pm

This is almost correct: it is a Skoda Handsfree (2014), almost the same as VW.

have the other version installed and get the message from the SIM review:
CONNECT_REQ
Parameter `StatusChange´hat nicht den Wert
`Card reset´
------
qmi_error = QMI_ERR_ACCESS_DENIED

What this means ?
I have no pin on the SIM card. Only a screen lock with PIN, but this was not active during pairing.


When the phone is connected via BT (I see in the phone and in-car display) shows your app on yet:
Bluetooth Status: (nicht verbunden) not connected
SIM Status: (normale Telefonfunktion) Normal phone function

More Details about the Phone:
Android-Version 4.4.2
Kernel: 3.4.0-perf-gb772cca 28.April 2014
Build 17.1.1.A.0.402

admin
Site Admin
Posts:4139
Joined:Wed Mar 23, 2011 4:12 pm

Re: Xperia Z2

Post by admin » Tue Aug 26, 2014 10:15 pm

That is the same problem as with the Nexus 5. Sony (or Qualcomm) switched off rSAP support in the radio software. There is no fix for that. I guess this happened with the latest firmware update.

spoily
Posts:5
Joined:Mon Aug 25, 2014 8:09 am

Re: Xperia Z2

Post by spoily » Wed Aug 27, 2014 7:53 am

Are you working on a fix already? Unfortunately do not know any alternative. Would also be willing to buy the app again. If it works then.

Would it maybe work with CM?

If you want to work on it, I imagine with like as a tester available.

I would be delighted.

admin
Site Admin
Posts:4139
Joined:Wed Mar 23, 2011 4:12 pm

Re: Xperia Z2

Post by admin » Wed Aug 27, 2014 11:39 am

I don't think I can fix that. This all happens in the radio/baseband software, so a change of ROM will not change the situation.

Maybe it is possible to flash an earlier radio image on the Z2, like on the Nexus 5? I don't know, I'm not so familiar with the Xperias.

Post Reply

Return to “Sony Xperia”