Samsung S4 connection drops with Audi Connect

Discussions about running the rSAP app on the Samsung Galaxy S IV
Mgoliveruk
Posts: 2
Joined: Sat May 11, 2013 8:16 am

Samsung S4 connection drops with Audi Connect

Post by Mgoliveruk » Sat May 11, 2013 8:52 am

Have an 2013 Audi S4 with latest MMI with Audi Connect. It has worked flawlessly since January when connecting with my Samsung S3, as Car Phone (rSAP), as well as Audio Player or Handsfree. Upgraded to Samsung S4, and connection drops randomly after a couple of seconds, but sometimes after a few minutes (managed a couple of times to keep the connection for over 30 minutes). The connection also drops when connecting the phone as Handsfree, but less often than with rSAP.

Have tried numerous times with different combinations (not allowing contacts transfer, changed SIM card, etc), and can not see any improvement. Phonebook contacts have transferred to the car, so I guess that is not the issue...

I love the speed of the Samsung S4 and some of its new features, but if I can not resolve the rSAP connection issue within the next week, I will go back to the Samsung S3.

admin
Site Admin
Posts: 4130
Joined: Wed Mar 23, 2011 4:12 pm

Re: Samsung S4 connection drops with Audi Connect

Post by admin » Sun May 12, 2013 9:15 am

It's difficult to find out what happens. So far I could not find a way to create HCI logs on an S4. So I can only guess that it may be the power save problem. You may try if the connection is stable if you keep the screen always on. Then the "Bluetooth Keep Alive" app may help you. If you still have disconnects I don't have an idea what to do.

Mgoliveruk
Posts: 2
Joined: Sat May 11, 2013 8:16 am

Re: Samsung S4 connection drops with Audi Connect

Post by Mgoliveruk » Tue May 14, 2013 1:58 pm

UPDATE: after trying many different things, decided to reflash phone with an updated firmware. Originally had I9505XXUAMDD which was constantly dropping the connection with my car, and since installing I9505XXUAMDM everything is working fine.

voipman
Posts: 6
Joined: Mon Feb 11, 2013 6:00 pm

Re: Samsung S4 connection drops with Audi Connect

Post by voipman » Thu May 16, 2013 10:30 am

Hi,

Thank goodness someone else has this problem as I thought I was going mad. I have rooted my S4 - could you tell me where I can get the upgraded firmware from?

Thanks

voipman
Posts: 6
Joined: Mon Feb 11, 2013 6:00 pm

Re: Samsung S4 connection drops with Audi Connect

Post by voipman » Thu May 16, 2013 10:43 am

I looked on Samsung-updates.com but for O2 it only has the DD version. I presume you can't just use any firmware can you?

sdemeillers
Posts: 2
Joined: Tue May 28, 2013 11:39 pm

Re: Samsung S4 connection drops with Audi Connect

Post by sdemeillers » Wed May 29, 2013 10:48 pm

Hi, I Tried with 2 different firmwares (I9505XXUAMDF and MDM), on my Audi A6 Allroad (November 2012, new model)... No result. The connection drops after few seconds.
I have to go back to myGalaxy S3 which works perfectly, thanksto rSAP application! Hope i can find a way to connect the S4 someday. Thanks a lot for help.

admin
Site Admin
Posts: 4130
Joined: Wed Mar 23, 2011 4:12 pm

Re: Samsung S4 connection drops with Audi Connect

Post by admin » Thu May 30, 2013 9:36 am

Maybe it's the phonebook transfer that's killing the connection? Try to redo the pairing and don't allow phonebook access.

kicked
Posts: 2
Joined: Sat Jun 01, 2013 2:50 pm

Re: Samsung S4 connection drops with Audi Connect

Post by kicked » Sat Jun 01, 2013 2:55 pm

hello

i'm in france, and i have the same problem :

i have a S4 ( I9505XXUAMDF firmware ), the connection drop few second after the BT link

My car is a 2013 model with the 8W MMI

perhaps some could help me ?

thanks

zanon.peter
Posts: 1
Joined: Sat Jun 01, 2013 2:58 pm

Re: Samsung S4 connection drops with Audi Connect

Post by zanon.peter » Sat Jun 01, 2013 3:02 pm

hello from Italy.
A6 3.0 TFSI 07/2011 since 3 weeks MMI update with lastest software
3 days ago: galaxy s4 (wind) with I9505XXUAMDF firmware -> rsap drop after connection
yesterday with I9505XXUAMDM lastet official italian firmware -> perfect connection without problem
Greetings - P.

ninux
Posts: 1
Joined: Thu May 30, 2013 11:22 pm

Re: Samsung S4 connection drops with Audi Connect

Post by ninux » Sun Jun 02, 2013 6:44 pm

Hello

Audi A3 8V with MMI Audi Connect works perfectly with my Samsung S4 firmware I9505XXUAMDM.

Post Reply

Return to “Samsung Galaxy S IV I9505”